Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Krumplis pogácsa recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg főtt, áttört burgonya
» 6 dkg élesztő
» 1 dl tej
» 1 mokkáskanál cukor
» 1 evőkanál
» 20 dkg reszelt sajt
» 3db tojás sárgája a tésztába, 1 db fehérje a kenéshez
» 1,2 kg liszt
» 50 dkg margarin
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejbe pici cukrot teszünk ( kb.:1 mokkáskanálnyit), és beletesszük az élesztőt. Meleg helyre tesszük. Lereszelünk kb 15 dkg sajtot.
A többi hozzávalót jól összegyúrjuk, beletéve az élesztős tejet is.
Az elkészült tésztát fóliába csavarva a hűtőbe tesszük, legjobb, ha egy éjszakára. Másnap aszerint járunk el, hogy mennyi pogácsát akarunk. Ez a mennyiség kb 4 tepsire való. Ha csak egy tepsivel akarunk sütni (ez kb 4 főre elég), 4 felé vágjuk a tésztát, cipókat formálunk belőle és 3 csomagot befóliázva beteszünk a mélyhűtőbe. Ezeket később bármikor elővehetjük és az alábbiak szerint friss pogácsát készíthetünk pl a váratlan vendégeknek.

A cipót kb 1 cm vastagra nyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra és megszórjuk reszelt sajttal. Ezután szorosan feltekerjük, mint a beiglit , kicsit lelapítjuk és 3 részre hajtjuk. Konyharuhával letakarva 1/2 órát pihentetjük.

Ezután kb. 1 és 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és a tepsibe rakjuk. A pogácsák tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal. ( helyette lehet lenmag, vagy szezámmag vagy köménymag is) 1/4 óráig előmelegített sütőben 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.

Megjegyzés / tipp:

Szerintem nagyon finom, és praktikus, ha máskorra is marad tészta.
2 komment 12 ember kedveli hokizsuzsa
2012.01.21 16:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
goggantyu 2012.01.22. 11:20 (#2)
Finom lehet, de egyetértek az előző kommenttel. Valamint nem értem a következő jelölést: &frac12 &frac14
betty56 2012.01.22. 11:07 (#1)
Nagyon finom lehet,csak nekem az elkészítése túl husszúnak tűnik.Váratlan vendég érkezésekor megvárni míg a mélyhűtött tészta síkálhatóvá válik,és utána még 12 órát pihentetjük,utána nyújtjuk,20-25 percet sütjük,majd hűlni is kell neki addigra rég elmegy a vendégünk!!!Vagy talán elértettem valamit???
Címkék
tejbe pici, többi hozzávalót, élesztős tejet, elkészült tésztát, hűtőbe tesszük, tepsivel akarunk, alábbiak szerint, váratlan vendégeknek, tepsibe rakjuk, pogácsák tetejét, tojásfehérjével, mokkáskanálnyit, előmelegített, Konyharuhával, összegyúrjuk, készíthetünk, Kiszaggatjuk, pihentetjük, feltekerjük, beletesszük, Lereszelünk, vendégeknek, elővehetjük, mokkáskanál, mélyhűtőbe, befóliázva, megszórjuk, hozzávalót, lelapítjuk, megszórjuk, praktikus, köménymag, szezámmag, Szerintem, mennyiség, megkenjük, főtt áttört burgonya, élesztő, mokkáskanál cukor, evőkanál, reszelt sajt, liszt, margarin,
Pdlizsánkrém
1 komment 6 ember kedveli
Kijevi samsa !
0 komment 14 ember kedveli
Francia hagymaleves barna sörrel
1 komment 3 ember kedveli
Tejszínes lencseleves
0 komment 6 ember kedveli
Sajtos húspogácsa
0 komment 5 ember kedveli
Bugaci rakottas !
1 komment 24 ember kedveli
Cibereleves
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszcsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Erdei gyümölcsös pulyka
0 komment 1 ember kedveli
Morgós csúcs
0 komment 3 ember kedveli
Hideg gyömölcskocsonya torta
0 komment 3 ember kedveli
Húsgombócok paradicsomszószban
0 komment 1 ember kedveli
Mexikói húsos egytálétel
2 komment 8 ember kedveli
Gyümölcsös joghurttorta
1 komment 9 ember kedveli
Sáfrányos-zöldborsós burgonyaleves
0 komment 1 ember kedveli
Töltött paradicsom
1 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.